Yamaha

Wie kent het merk Yamaha niet?

Over de hele wereld zie je ze rijden. Scooters en motoren van Yamaha. Maar Yamaha verkoopt meer: quads, buitenboordmotoren voor boten en zelfs golfkarren. Misschien denk je bij Yamaha niet alleen aan voertuigen maar ook aan muziekinstrumenten. Dat kan kloppen: het Japanse merk is zelfs begonnen met het produceren van muziekinstrumenten. In 1897 richtte Taraguchi Yamaha samen met enkele anderen een Japanse muziekinstrumenten onderneming op. Ze maakten piano’s, grammofoons, pijporgels en gitaren. Kennis van de productiemethoden en materialen nam toe en het assortiment werd steeds verder uitgebreid. Omstreeks 1970 produceert Yamaha luidsprekers, synthesizers, audio-mixers en nog veel meer. In de tussentijd zijn ze echter ook begonnen met het produceren van tweewielers. Na de tweede wereldoorlog besloot de toenmalig president van Yamaha namelijk om motorfietsen te gaan bouwen!

Yamaha scooters

Via scooterwereld vind je een uitgebreid aanbod aan nieuwe en tweedehands Yamaha scooters, maar ook vind je hier een overzicht van andere topmerken.

lees meer...

Yamaha: van muziekinstrumenten naar tweewielers

Enkele jaren na de tweede wereldoorlog begon Yamaha met het bouwen van motorfietsen. Tegenwoordig behoort Yamaha tot de grootste merken met producten in veel categorieën. Yamaha is altijd gericht op de beste prestaties en wil met de beste technieken verschil maken. Design en functionaliteit zijn belangrijke waarden voor Yamaha en ze proberen de verwachtingen van klanten te overtreffen met producten van superieure kwaliteit. Yamaha is een Japanse multinational die op alle belangrijke continenten present is. Het Japanse woord Kando maakt een belangrijk deel uit van de bedrijfsfilosofie van Yamaha en dit betekent dat de producten van Yamaha de verwachtingen van klanten overtreffen en het bloed sneller doen stromen. Laat Yamaha ook jouw hart sneller kloppen?

Er zijn geen items gevonden.
Scooterwereld