Piaggio

Van bommenwerper tot scooter met Piaggio

Piaggio is opgericht in 1884 door de toen twintigjarige Rinaldo Piaggio. Piaggio is een grote Italiaanse producent van bromfietsen, scooters en motorfietsen. Vanaf de start van het bedrijf in Genua tot nu heeft Piaggio zich op veel verschillende markten gericht. Eerst richtte men zich op het inrichten van luxe zeeschepen die in Genua werden gebouwd. Later bouwde het bedrijf stoomaangedreven zaagmachines, spoorrijtuigen, motorboten en zelfs vliegtuigen. In de Tweede Wereldoorlog produceerde het bedrijf Piaggio militaire vliegtuigen. Een bekend model is de grote P 108 bommenwerper. De fabrieken waren vaak doelwit voor de geallieerden en de fabrieken werden meerdere malen gebombardeerd. Aan het eind waren de fabrieken zelfs volledig vernietigd.

Zip scooters

Een van de populairste series van Piaggio is de Zip. Kijk op Zip scooters voor de uitvoeringen.

Piaggio: Veiligheid, innovatie en creativiteit

Piaggio heeft dus veel kennis in de techniek verworven en met deze kennis konden ze eigenlijk van alles bouwen. In 1946 is dan het moment dat Piaggio de eerste scooter bouwt. Onder het Piaggio concern vallen verschillende merken scooters, brommers en motoren van 50 tot 1200 cc, namelijk Piaggio, Vespa, Gilera, Aprillia, Moto Guzzi, Derbi en Scarabeo. Het Piaggio concern verkocht in 2009 meer dan 400.000 tweewielers en verkopen hun producten over de hele wereld. Het merk Piaggio staat synoniem voor vrijheid in het dagelijkse leven. Piaggio biedt unieke, creatieve en slimme oplossingen voor mobiliteit in de stad en daarbuiten. Gedreven door innovatie en veiligheid, met oog voor het milieu maken ze moderne tweewielers die absoluut gezien mogen worden.

Piaggio is een groot merk en onder andere eigenaar van Aprilia, Vespa, Derbi en Gilera. Ook heeft Piaggio een eigen merk.

Er zijn geen items gevonden.
Scooterwereld