Benelli

Authentieke Italiaanse stijl: Benelli

Het Italiaanse merk Benelli stamt uit 1911. Ongeveer 100 jaar geleden koos de weduwe Teresa Benelli ervoor haar volledige familiekapitaal te gebruiken om een zaak te openen, in de hoop hiermee stabiel werk te creëren voor haar zes zoons. Hiermee begon het Benelli avontuur in een klein schuurtje als garage, met het repareren van auto’s en motoren. Ongevere 100 jaar later is Benelli uitgegroeid tot een volwaardig productiebedrijf dat zowel scooters als motoren produceert. Zoals zoveel Italiaanse fabrikanten is ook Benelli bekend met de racesport, de zoons van weduwe Teresa imponeerden op het racecircuit met hun zelfgefabriceerde motoren. Zo won Tonino Benelli op zijn eigen motor viermaal het Italiaanse kampioenschap. Dankzij unieke en verfijnde technieken bleef Benelli voor op de concurrentie, en dat zie je nog steeds terug in de scooters van Benelli.

Benelli anno 2010

Iets meer dan honderd jaar na de oprichting van Benelli zien we de scooters en motoren nog dagelijks terug in het straatbeeld. De innovatieve technieken die de Benelli’s toepasten op hun motoren en scooters zijn nog steeds de basis voor de huidige productie. De opgedane ervaringen van 100 jaar werken in de wereld van scooters en motoren werpen hun vruchten af. Een Benelli scooter is bijzonder zuinig en goedkoop in het onderhoud. Daarnaast is de uitstoot van een Benelli bijzonder laag, waardoor de scooters en motoren ook qua duurzaamheid goed scoren. Dankzij een uitgebreid dealernetwerk zijn de scooters en accessoires van Benelli verkrijgbaar in heel Nederland. Met een
combinatie van rijcomfort, klasse en Italiaans design is Benelli tot op de dag van vandaag trendsetter op het gebied van scooters!

Er zijn geen items gevonden.
Scooterwereld